isabelljungkvist.blogg.se

En blogg där jag skriver mina skolarbeten inom Bild och Form. Hope you like it!

Bildanalys

Kategori: Allmänt

 
Beskrivande del
 
Bilden ovan är ett verk skapat av street art konstnären AKAY. Hans verk heter "Robo-rainbow". Hittade inget namn på konstnären letade på hela internet. Bilden är från Konsthuset i Stockholm och utställningen hette "Street smart"
Han skapar sina verk på hus väggar. Han använder sig utav sprayburkar i regnbågens färger och en cykel med en på satt vagn med en egen konstuktion som en egen hemmagjorta uppfinning. Eller så kallar man det en maskin haha. På maskinen/cykeln sitter det en tålpe och i änden sitter det sex spray flaskor. Färgerna, röd, orange, gul, grön, ljusblå och blå. Som sedan sprayar en regnbåge. Han styr det hela med en batteridriven fjärrkontroll som han har satt fast på styret.
 
Ljuset i bilder ser ut att komma uppifrån, som är upplyst på den övre delen av väggen, själva rummet är inte så upplyst.
 
 
Det finns ett youtube klipp som visar hur han sätter ihop vissa delar och hur han skapar sin regnbåge.
 
 
Tolkande del
 
Tror hans budskap i bilden var att sprida glädje och att ge en harmoniskt känsla och frihet. Med tanke färgerna och själva symbolen regnbågen. Tror också att han visar hur han är som person. Antar att han är en glad och fiffig person. Vet inte om det var riktigt hans mening kanske alltså att sprida glädje men från mig som mottagare ser det ut så.
 
Tycker att verket är fint! Med alla färger och hur han har skapat en regnbåge. Det lyser verkligen upp staden, ett väldigt fint konsverk på husen, tycker detta är nått staden behöver, lite färg.

Alhambra

Kategori: Allmänt

Vi skulle framställa ett mönster som det skulle ingå translation, tessilering, spegling och rotation.
Translation: Är enupprepning av tyg somvi harsatt efter varrandra.
Tessilerning: Du skapar ett mönster på den tomma ytan mellan sina mönster efter man har satt ihop sitt mönster i en translation.
Spegling: När mönstret är likadan på båda sidorna. Att du kan vikamönster på två och det är inte någon skilldnad på mönstet.
Rotation: Att ditt mönster/bild kan roteras i 90°, 180° och 360°.
Vi skulle trycka vårt mönster på en bit tyg eller tapet inspererat av Alhambra.
 
Mitt mönster har kopplingen till Alhambra genom dess färger och vissa delar av mönster. Jag hittade färgerna rött, grönt, beige, svart och orange.
Från Alhambra tog jag ut vissa detaljer så som fyrkanter, trekanter och blad liknande former osv.
Mina inspirations bilder finns i mitt tidigare inlägg. 
 
Mitt slutliga mönster, visse inteattdetskullebli dessa färger men tyckte det blev bra endå. Valde orange, ljusblå, ljus rosa, svart, lila och vitt.
Translationen
 
Min tessilering, jag valde att skippa att göra ett mönster mellan min translation utan jag satte ihop dom tätt! 

Insiration i Alhambra

Kategori: Allmänt

 
Tre bilder jag blev inspirerad av när jag gjorde mitt mönster. I färger och vissa mönster delar som finns i bilderna.