isabelljungkvist.blogg.se

En blogg där jag skriver mina skolarbeten inom Bild och Form. Hope you like it!

Kokbok. Lektion v. 51

Kategori: Allmänt

Vi har fått i uppgit att göra vår egen kokbok. Där var och en i klassen gör ett egen uppslag med ett recept, vilket är valfritt. Vi ska även baka receptet för att sedan ta kort på kakorna för att ha i boken.
Vi ska skissa på en fram och baksida som förslag hur den riktiga ska se ut. Och även en layout på vårt uppslag. Vi kommer sedan rösta om bok som passar bäst in på oss alla och utgår från den. Det är viktigt att hitta ett bra typsnitt och använda oss av färger.
 
På lektionen gick vi i grupper till olika bokhandlar och bibliotek. Vi gick till academibokhandeln vid brunnsparken. Vi såg att bak bäckerna va mycket ljusa färger, rosa, blå, vit och grön förekom ofta i både omslag och innehåll. Matböckerna var i mörka färger som rött, svart, mörkgrön, gul osv. 
Det ser bättre ut med en ljusrosa cupcake än en mörkgrön men sen är kanske den rosa med smak av jordgubb vilket är en vanlig smak inom bakning.

Patent- Mini MEE

Kategori: Allmänt

Vi började med att skissa vår logga. Vi samarbetade med idéer och vi skissade upp den lite snabbt.
Började även skissa på min leksak, jag hade ingen anledning till att använda mig av en giraff men vi valde en massa djur från Afrika och Asien. Giraffen ska vara gjort i tyg och ska kunna spela en melodi efter ha dragit i halsen så den sträcks ut helt. Den drar ihop sig igen medans musiken går mot sitt slut.

Vi samanbetar bra! Att har gått smidigt och vi har inte stött på några problem. Vi tog lite från allas idéer till nappen så alla fick en åsikt. Och vi la även in samma elefant i loggan.
Vi valde att lägga in dem i Photoshop och färglägga dem där. För att skapa en gemensam liknande look. Vi har även ögonen som är desamma i alla djur.

VI ska presentera allt i en bok, dör alla skisserna finns och även en framsida med loggan på.

Napp: Elefant
Leksak: Giraff
Nappflaska: Panda
Sjal: Tiger
Väska: Zebra
Haklapp: Apa
Body: Sköldpadda