isabelljungkvist.blogg.se

En blogg där jag skriver mina skolarbeten inom Bild och Form. Hope you like it!

Ready-made lektionen

Kategori: Allmänt

Vad har jag gjort under dagens lektion?
Research om Marcel Duchamp på hans verk och om hans bakgrund.
Skrivit lite om man på ett dokument som behövs fyllas på.

Hur gick det?
Rätt bra! Kom på vad jag skulle göra.
Men kunde inte koncentrera mig särskilt mycket.

Vad kunde jag gjort annorlunda?
Letat djupare på nätet men det gör jag hemma eller på lektionen

Ready-made

Kategori: Allmänt

Vi har fått en uppgift inom Ready-made. 
Vi fick välja mellan att inspireras av Archimboldo, som skapade igenkännande figurer av befintliga objekt så som människa, hus eller växter.
 
Det andra allternativet var att tex. använda sig av massproducerade objekt som du kanske gör så dem inte har någon funktion längre. Som konstnären Marcel Duchamp gjorde med sitt cyckel hjul eller fontänen.
 
Jag har valt att använda mig av Duschamps teknik. Jag har tänkt att använda mig av ett paraply och göra den ofunktionelig.
 
 
 

Antonym

Kategori: Allmänt

Jag och Annie fick orden Kaos och Ordning. 
Jag ska skapa ett pussel för ordning, vi har samarbetat med att samla på oss saker som vi använder/gjort i vardagen också för att vi båda har användning av dem. Och sen så placerade vi dem på ett vitt A2 papper i en ospecifik ording men i en slags ordning. 
Våra liv kan vara i ordning, båda i sin omgivning eller hjärnan. Så men detta pusslet har jag skapat ordning i tex någons liv, alla bitar ligger på plats.

När allt ligger som det ska så tar jag ett foto ovanifrån på pappret med sakerna på. 
Förde sedan in fotot i Photoshop för att redigera kanter och ljus. Drog upp lite på Brightness/Contrast och sedan la ett svart/vitt gager över det. Då suddade jag bort det svart/vita till färg på några utav sakerna på bilden.
Jag skissade även upp pusselbitar på ett papper som jag scannade in den till Photoshop för att göra färdigt hela pusslet. När jag var klar med fotot och pusslet la jag dem på varann och sedan skrev ut.
Själva uppgiften gick effektift och jag visste vad jag skulle göra. Jag gjorde det rätt enkelt vilken skapade ordning, och därför den gick rätt fort att skapa. 
 
Annie ska nu ta de sakerna på mitt foto och förstöra dem för att de ska blir nästan oigenkännbara. Annie berättar sin process på sin blogg.

Om jag hade velat utveckla något med pusslet hade det varit att göra ett riktigt pussel utav det, men annars är jag nöjd! 
Så även med vårt samarbete som gick kanon!