isabelljungkvist.blogg.se

En blogg där jag skriver mina skolarbeten inom Bild och Form. Hope you like it!

Arbetsprocessen

Kategori: Allmänt

Idé
Jag började med att leta i en tjock mytbok vi har hemma. Efter jag letat ett tag hittade jag Iduns Äpplen
I min artikel ville jag att man skulle kunna hinta lite att den kommer från den myten. Jag valde att döpa tabletten till Iden, den skulle ha smak av äpple och färg i guld precis som Iduns äpplen.
Man ska kunna sluta med botox, silikon och krämer och börja med ett hälsosammare val, tabletten Iden. 
 
Artikeln
Min artikel är baserad på att en tablett har kommit ut, som gör att man stannar ung och fräsh. Om man åt Iduns äpplen fick man samma effekt. 
Jag tittade i några tidningar för att se hur en tidningssida och en artikel är uppbyggd. 
Man skulle ha Rubrik, ingress, brödtext, citat, bild, bildtext, notiser, annonser, sidnummer, namn på tidning och datum. Och i slutet på artikeln ska man skriva vem den är skriven av och telefon nummer samt mail adress. 
Efter jag hade plaserat ut min artikel på pappersidan letade jag passande notiser och annonser att ha till. Notiserna tog jag från GPs hemsida och annonserna från google.
 
 
Bilden
Det är en forskare fån Los Angeles i USA som uppfunnit tabletten så därför ville jag få med lite palmer i min bild.
Jag använde mig av streck tekniken på palmerna med svart tusch, korta streck på höjden. Kokosnötterna gjorde jag på samma sätt som stammen, och bladen ritade jag bara efter konturerna.
Munnen ritade jag först med svart tusch men sen la jag in den i Photoshop, där jag färglade den. För att få den mer levande tog jag mörkare färg där det är mörkare på läppar och där läppen rundar sig. och ljusare färg i ungefär mitten på läppen, vågrät riktning. Gjorde det också på tungan, tre olika nyanser med mörkare längre bakåt. Tänderna var helt kritvita så jag valde en mer vit beige ton så dom såg mer äkta ut. Jag tog även en bild på en guldig tablett som jag klistrade in i bilden också i Photoshop.
 
Min färdiga artikel sida.

IDUNS ÄPPLEN

Kategori: Allmänt

Jag gjorde en research på min artikel. Det är tankarna jag har kring vad den handlar om och hur bilden till artikeln kommer att se ut. 
 
Artikeln handlar grundligt om att en forskaren Alex Miller, bosatt i Los Angeles har uppfinnit en mirakel tablett. Att människor slipper sprutor och krämer för att se ung ut.
Det är en väldigt hög prosent i Los Angeles som använder botox och silikon i kroppen och ansikte.
Alex tillverkade tabletten i guld färg så det skulle se exklusivt ut, i kapsel form, det kanske lockar till sig lite mer.
 
Collaget visar Hollywood/Los Angeles där ansiktslyft och behandlingar är som störst.
Guld Tabletten som Forskaren har skapat, en tjej som tar injektion i ansiktet och skådespelaren Lily Collins som visar sitt beauty, som inte har några injektioner.
 
Min bild till artikeln kommer ungefär innehålla palmer, tabletter och ett vackert ansikte.
Lägger upp bild när den är klar. :)